Saturday, July 25, 2009

PersiapanTrip Akademik ke Culinaire 2009

woot2 sume!!!
heylow2...

pertama sekali sy ingin mengucapkan tahniah pd board of directors yg amat lah prihatin dlm menjayakan kertas kerja untuk membuat lawatan akademik ke Culinaire 2009 yg bertempat di KLCC... wah tmpat nk kelas gitu.. ahahah... kami akan ke sana sebagai satu kumpulan yg terdiri dr 40 org xtermsok drivers n lecturer pengiring... i guess!! kalu slh sowie kayh... culinaire akn start pada 11 August sehinnga 14 August 2009...

Pengarah program kami telah byk menyumbang kn idea2 bernas untuk anak2 buah nyew melaksanakan dgn cermat dn juga brjaya, Mohd Mujtahid.kami beruntung coz ade kwn2 yg sgt komited pada tgas yg di beri oleh timbalan pengarah program iaitu Mohd Shahil b Desa.... beliau sgt larh rajin n semangat untuk selesaikn kertas kerja untuk mendapat kn budjet... kami dpt memperoleh penginapan secara percuma it pon thanks to my Mom coz ade kabel besau utk mendapat kn hostel d puncak alam iaitu kampus yg terbaru d UiTM S.Alam.... di situ kami dh boleh budjet tmpt penginapan... skang ni tggl budjet untuk makan sahaja....

berbalik pada crite nyew setiausaha kami yg sgt macho dn mempunyai badan yg mantop tlah bersusah payah membuat surat2 yg wajib di buat dan dibantu oleh cik puan nyew sendiri....
Mohd Faiz b Mohd Fuad dan setiausaha nya ialah Nur Farah Huda... jika mereka tiada tidak mungkin kte akn membuat lawatan kali ini, mereka perlu menyediakan objektif, tentatif program.... syabas kamu berdua!!! so shuweet!!! ahakz!!!

bendahari pula dipertanggungjawab kn pada Rabiatul Adawiyah.... tp disebabkan budjet drpd Hea x kuar lgik wie mmg xde keja larh lg... tp briefly psal tgas die is die kne kawal kluar msok duit n kumpul sume resit2 n invoice2, coz mneda tuh pntg utk wat report di akhir lawatan nti... kalu xde bukti kite kne bayau blik sume duit2 tuh.... so wie wajib kumpul taw. kalu x nti parah kite... ahahaha

skang ni crite lak pasal AjK2... aku, Syamim Jannah Bt Shaiful Bahari sebagai AJK mAkanan akn memberi tender katering pada Acik Katering, iaitu katering family aku... hehehe... sambil menyelam kne la minum air... kalu aku xmaju kn bisnes bapak aku n sape lgik??rezki xkn jatoh dr langit if kte xberusaha... so dorg pon lagik suke if aku amek katering bapak aku coz lgi snang nk communicate kn... huhuu.... Ajk Pengangkutan iaitu Nur HAnifa Zainal akn mengurus kn bas kite untuk perjalannan kite hri2 tersebot.. if xde kenderaan sure susah kami nti nk berarak nek kenderaan awam lak.. susah la weyh... then ade AJK tempat tinggal iaitu Siti Nur 'Aainaa bt Che Azmy, die akn memastikan kami mendapt tempat tinggal yg selesa dan pstikan cukop untuk semua peserta yg terlibat... huhu... then kite juga ade AJK pulisiti, Nurul Nadiah Bt Zorbahrin & Zainul Arriffin ade lah org yg terpilih untuk merakam sume potret2 kenangan semasa lawatan akademik ini berlagsung selama lbih kurang 4 hari, dgn ada nya gmbr ini kite bley membuktikan bahawa kite tlah melakukan aktiviti yg disarankan oleh pihak Hea... dn juga gmbr2 tersebut blh d jadi kan panduan utk kite sume.... Ajk rohani pula terbahagi kepada 2 iaitu Nur Rasyidah dan Mahmod Omar, mereka akan memastikan sume pelajar melakukan solat agar perjalanan kite di restui Allah, mereka juga kne memastikan sume peserta tahu jln hendak ke surau tersebut. then kite juga ada AJK keselamatan iaitu Nur Fatin Razali, tugas beliau adalah membuat headcount setiap peserta agar tdak hilang dn terlepas pandang.... biase la KLCC tuh kn besau n kalu hilang kn sesat... susah la... hehehhe.... then kite ade AJK kesihatan iaitu 3N, Izzat, Ridhuan, n Syahrimin....tugas mereka ialah utk meminta first aid box kt Pi n then rawat sesiapa jika ada yg tercedera... yup.. itu je la kot Ajk yg ade... if ade lg nti aku tmbah yek!!
huhuhu

aku harap sume akan berjalan dgn lancar!!! insyaLLah... aku berdoa sgt paperwork kami diaPProve!!
amiin!!

bye2 geng!!
nyte2.. wasallam!!!

3 comments:

'Aainaa Azmy said...

Huuii..smgt kwan kite nih..smpai kitepon terbesemangt juge..ahakz.. Haruslah rasyidah mkn hati tetibe name dia ade 'Nur" hahaha..

Insya Allah mim..Insya Allah..hope sume bejalan lncar dr brmula nya idea sehingga berhntarnye report.. Amin..

S y a m e e m said...

harus lah aku salah tulis...hahaha.. maafkan aku wahai rasyidah!!
sungguh ku tiada niat lorh!!

aku pon harap sgt begituh!!

RakBaju said...

hai there!

Please visit us at http://rakbaju.blogspot.com

Banyak baju yang cantik-cantik and harga yang berpatutan tau. See you there!!