Wednesday, December 22, 2010

semester baru dh nak mulaa!!


ye btol tu semester baru dh nak mula u alls!! am i prepared? *entah la dah kot! :)

hari2 ade kelas woo!! yahoo!! seronok la! xsabar!!! mcm biasa la time cuti, xsabar nak masuk belajar balik.. time belajar, tertanya2 bila nak cuti!! hahaha.. adat lah kan!! i bet u alls pon ade gk perasaan cmtu!! jgn tipu!! hahaha

ak skng konfius ni nk ddk rumah or nk mohon kolej!! ak tkot if ddk uma xleh nak belajar lak! ala byk godaan kt uma ni..

1. seperti katil ku yg sgt2 lah empuk & di temani oleh bantal2 kesayangan kuh ini n teddy2 bear yg belambak!! ahh godaan siott!!! mmg tdo je lah jawab nyer ddk rumah

2. kelas ak xmenentu n tkot xde trnsport n also xde tmpt nak stay if kelas ade gap nti! ak ade gk terpk nk lepak kt library! hoho.. azam taun dpn nk lepak kt lib smbil buat past year question! hehehe... insyallah!! ak xnak jd cam sem lpas, last minute bru nak gelabah giler! hahaha..

3. sape nak anta gua gi kelas!!! huaaa... ak ni lesen ade tp nak bwak keta takot lak! alah.. gedik kan aku! hahah... nk wt cmne, dh cuak an... ak tgh tgu nk dpt kan keta auto babe!! hah bile tah!! my mom ckp ala mim dpt kn rm 20 rbu je.. dh bole dpt kereta second hand woo!! mmg la senang je mak ckp cmtu! mim mna nak cekau duit bnyk2 tuh? huhu.. sedih la... xpe sabar.. nti insyallah akn dpt kereta n also ade keyakinan nk bawa keta g kelas...

4. if ddk kolej leh hang out ngn membe doe!! haa.. tgok tu td bru je sbut pasai azam taun bru tp dh dok pk pasal bnda len plak!! hahaha... apa nak jd mim!!! owh sumting kte pon kne la take rest n also kena chillax gk! if stdy je maw mati coz byk sgt input lam pale! hahaha.. ape ak carut ni!? ahhaa

5. if ddk umah, ade INTERNET!!! whoaaaaa... musuh utama doe!! asyik2 nak on9 je 24/7.. ahh mana boleh kan!! xelok la kan? susah nak concentrate belajar nti kan!?? tp dh jd addicted lak doe.. really mmg xtipu pnye!!!


Jadual tok sem dpn? alah mcm xbest je susunan nye!! sem dpn maybe ak amek 6 or 7 subject.. yah mmg agak bnyk, 'boleh ke ko bwk sume tuh mim'?? eh boleh la... sem lpas ak boleh je buat!! so sem dpn boleh pnye!! hehe.. :) as for u alls info, sem lpas time final, ak ade 5 paper berderet!!! mmg nak gile kepala otak ak sbb ak amek paper part 1 cmpur paper part2... wohh rase cam nk ngis je tyme tuh!! tp ak cam tabah n rileks je!! so ak dpt get through all those!!! alhamdulillah!! walaupon result xde la gempak mcm miss HANIS ZALIKHA yg cun melecun tuh!! hehehe.. tp oke lah kan!! ak bersyukur n also redha!! :)

sem dpan bnyk kelas pagi n also ptg.. n also ade gap2 lak! adoi! mana nk lepak time ade gap? surau, library, kafe abg mat? alah!! tu la kt faculty ak kdg2 xsyok la... bosan tmpt terhad n also bangunan pelik! hahaha... tp ok lah! better then nothing! :)


ok u guys!! hope i wat yg terbaik sem dopan!! nak gk berjaya n buat ibu bapak bangga giler!! hahhaa...

:)
thx 4 reading!
tu pon if ade org sudi baca! haha

Pesal la kuat gebang?

salam peeps!
entry kali ni adalah khas tok seorg umat je! ak mmg la tensyen ngn beliau! aduh! sakit hati pon ade bhai! ak mmg xsuka org yg uka gebang. wadefuk. seyes xsuka. ak xtpu. apesal la nak cari pasal ngn ak. kalu sekali xpe. ni dh mcm byk kali jer. smpai ak pon lupa nk kira. letih la nak pk. ko dh besar ptut ko taw la ape yg ko dh buat. jgn la nak buat sesuatu tu ikot suka hati ko je kan? siot jer.

ak harap kau baca lah entry ni!

tp maybe kau xsedar diri kau ke yg dh buat salah kat aku!

sbb ko mmg selalu xsedar kan diri!

yah mmg ko sengal doe...

1. sbb kau LELAKI {no offence eh lelaki lain}
2. u juz really dont care about stuff!!
3. dunno how to appriciate sumthing tht u have got.
4. n now i juz dun really care about u anymore! coz u asked for it! yah! haha


now im free, yah ak lepas kn diri ak sndri! hebat x? ak xnak la ade pape hubungan ngn kau! yah! serius tahi!! baik ak bebas macam burung bebas berterbangan di awangan!! lg syok, dr ddk dlm sangkar murah n hina tuh! yah metafora yg hebat! hebat ke? wakaka

gebang berpaada-pada nti badan binasa... yah rely hete org2 yg kuat gebng!

if ade buat sebarang jnji sila patuhi yer kwn2 yg laen!
ak emo sekarang.
maaf.
pada yg terasa, harap ubah la pendirian.
ak xterima sebarang alasan.
n aku xcair dgn segala pujuk rayu.
sekian!



Saturday, December 11, 2010


cuti semester, wah lame tol nak menghabis kan masa ek! woot3 ye lah dh asyik belajar je, uitm ni baik hati sungguh kasi cuti lelama! ak syukur dpt belajar under institusi yg mementing kn pelajar nye!! hahah... ape hal la ak ni tbe2 je cte pasal uitm! hahaha.. walhal ak nk cte pasal cuti ni sungguh bermakna! dpt ddk rumah,rehat2, jalan3 ngn member, tdo umah membe (slumber party) hahahaa..... tgok wayang, main bowling, jmpe teman lelaki di sunway (ohooiii) hahhaa....pergi ke icity ngn naili n also uncle nya iaitu pakcik awi! ahhaha... yah lepak2 ngn kwn baik wie, nad, n teman2 sejiran yg sama waktu dgn nya!! ohh tidak lupe jua ak ke jln TAR n also SOGo yg padat dgn org, sale sna sini!! owh bagai nak gila serta mcm nak tercabut segala urat kaki! hahaha.. tp xpe have fun gak la! sonok dpt shopping tdung n also tgok ragam manusia kt sana! terbaik ookk!! ngn pembeli penjual! sume ada!! mcm2 ada!! hahaha... best la cuti ni!!!

tp cuti dh pnjg tp xde pon buat ape2 yg ber faedah sgt.. menghabis kan wang shaja! haishh! mmg wang ak dh hbis! tu yg xboleh nak keluar lg.. tsktskk!! sedih2!! so ddk rumah je la.. tlg catering la pasni! dpt upah sikit.. leh la dpt upah sikit!! kan3!!? hehe...
berkerja keras tok dpt kn wang tmbhn lah lepas nI!! nak buat stock tok muruku! nak jual banyak2! haha.. kasi bnyk fulus masuk baru masyuk kan! hehehe... insyallah!!

k lah good nyte!! salam! luv u guys!! tu pon if ade la org nak bce blog cabukk sy ni! hahah!! :D
tata lots of luv! xoxox!!

Monday, November 29, 2010

Istiadat Konvokesyen UiTM ke-73....

ahhh seronok bukan kepada semua yg telah berkonvo... bahagia.. sekali seumur hidup org kata, tp utk org yg buat double or triple diploma tu lain la kan... mereka boleh nikmati konvo diploma n memakai jubah konvo tanpa jalur emas di lengan n hood di bahu!! xseronok la kan n also wht a waste of time, tu pon if ade org nak buat cmtuh! hehe... ahhh konvo ni adalah tnda kemenagan sy di medan perang semasa diploma!! n im winning it!! yahoo!! tahniah mim n also all my fellow fwens!!!
*mata sepet woo!! seronok kemain lg nowh! ahaha

yea sape yg xseronok konvo n juga semesti nya rase cam cuak je kan nak naik ats pntas tu dan untuk maintain howt di ats pentas itu.. kerana gmbr konvo adalah bukti kte telah menghadiri konvo tersebut yah!! jika tiada gmbr, tiada bukti.. ahhaha... yela if gmbr tu buruk kn ke segan nk tnjuk kt org? sure gmbr tu di simpan di dlm kapsul massa, 10 thun akn dtg bru boleh buka di sebab kan malu pnya pasai! ahahaaha... tp gmbr ak la ni ok la.. ak puas hati gk la... n kena puas ha kan... dh xde choice la kan! hehe.. redha je noks!! :P

fyi erk, no giliran aku sgt suxx!!!!!! yup it really is, no giliran aku yg ke 709... T_T

*ni la kwn aku aainaa beliau nye no giliran 708, n aku nyer 709.. yah so die la teman aku berborak didlm dewan.. cowie aainaa, ak byk ckp n gelak tyme tu.. nebes.. hahah

ni semasa sdg menghampiri ke dewan tersebut, n yah bapak aku tbe2 muncul di pintu selepas ak mengambil berwarna gold di atas, ye mcm paparatzi bapak ku mengambil gmbr!! kelakar seyh! kwn2 ak pon gelak2 je.. ak pon naik malu!! (mim malu ke?) ahahaaha....

* ni lah geng2 nama yg strt pangkal nye huruf r-s!! geng2 last sekali! hahaha

convo utk dak2 diploma mengikut huruf nama ya bukan mengikut grade di dalam kelas.. di sebab kn tu lah aku berada di belakang sekali!! if ikot grade maybe aku ade kt dpan sikit lah.. hahah.. perasan nok! hhahaa...
bannga dgn pencapaian diri sendiri!! alhamdulillah!! syukur sume nya berjalan ngn lncar!! rase cam nk konvo lg.. insyallah lg 2 or 3 taun lg ak akn konvo lg tok degree lak! woot2!!





cukup lah sudah entry kali ni! hoho!. ak dh beku kn crite ni lame gle dow!! dh lame dh istiadat konvo ak belalu! tp xlalu nk hupdate! malas! ahaha.. tp siap gk.. tp mcm ala kadar jer! sorry guys! huhu!!

Thursday, November 25, 2010

my COnvocation is tomorrow!!


makk abah esok sy konvo!! tp mcm mne dorg nak degar jeritan ku ini!!! mereka ade kt pahang!! aww so sadd!!! xpe lah!!! jgn sedih mim!! be setrong!! alah konvo biase je mim!!!

nak bungaa!!! yah sume graduan xkira lelaki atau gurl sure nak kn bunga semasa mereka konvo!! ye it would be sumthing memorable to them n also of course for me!!! yah i wan the flowers so badly!!! n i have ask for a friend for flowers but he ended giving me pictures of tulips from netherlands!! aww~~ thx rafa!! it is sweet but if the flowers is real it will be more joy!! hehe
*p/s-ni bunga rafa kasi... thx dear!!!

atleast ade gk org care!! haha... esok mgkin ade org kasi bunga n also ambil gmbr sana n sini!! hehehe.. sape nak amek gmbr sy....

baju, hurm di sebab kan raya thun ni ak agk xde mood nak raye so ak xbuat pon sehelai bju raya, n time konvo ni la nak bergaya habis... bergaya kah? motif?? xkot.. biase2 je. slow n steady.. hehhehe.. tp kan konvo kne pakai jubah? xnpk baju pon kan?? mmg la tp whts the inside is count hahha... n also dun judge a book by its coveR!! ap ak merepek!!

ahhh now is 00.30 am... lg berapa jam mahu siap2 berangkt ke konvo! seram sejuk woo!!! tp leh jmpe kwn2 lame semasa dip!! owh ya ak xselalu jmpe mereka kerana aku dh tukar course remember?? kn ak ambil degree in business marketing.. ahh~ rindu zaman diploma!! tp ia nya dh berakhir... time to move on n strt a new beginning!! n 1 more thing, sorry for the delay that i take from updating my belog u guys!!! this semester is a hell of semester... terok!! tp i enjoy it!!!

ok lah u guys!! tomorrow i will update more info about my convocation day!! aww~~ so nervos!! nyte2!!
muah!!
:)

Friday, July 2, 2010


esok daftar degreee weyh!! sumpah takot n cuak!! am i ready for this? hmm??

buat je lah sebaik mgkin kn tok degree ni!! cam nk tuka koz pon ade!! hohoh.... chaiyok2 mimie yogabba!! hehehe... :)

Muahhxx u alls!! doa kn i ek esok!! tata!! salam!! :)

Sunday, June 27, 2010

Justin Bieber - I Need Somebody to Love

aarrgghhh.... ramai anak2 gadis sekarang ni meminati justin Bieber atau pun lebih di kenali sebagai JB.. yah ak rase dr sume pelusuk negara meminati ikon terbaru ini yg ak rase telah layak untuk mengganti kan dgn miley cyrus!! yah!! ak rse miley skng dh agk xberapa nk fofular mcm dulo2!! yah i noe still ade gk peminat miley di luar sane kn?? eh kalau ade sila angkt tgn naik ats ke udara dan goyang2 kan sedikit!! hehehe... 1,2,3,4... eh ramai tol!! malas la nak kire. ekekek!!!!



video

lagu i need somebody to love yg Jb ft ngn Usher ni mmg best gilak!! serious doe.. best sgt2 coz Jb dance agak comel lah ak suke sgt tgok die tuh... cool siak!! n btw sifu die pon ak mmg minat sgt2 coz ak rse die hebat lah... if dpt jmpe kn best!! dh la die nk dtg Malaysia nti!! ouwhh~~~ mcm mne la ak nk dpt kn ticket kn?? mak n abah sure bangkang 100%



Thursday, June 24, 2010

Bowling, new fav thing!!



salam bloggers skalian... kepada peeps yg masih sudi jenguk2 my humble blog ni a special thankss to korg!! korg mmg deserve dpt pujian melambung dr aku ni!! hahahaha..ade masa je mesti nk g boling, boling,boling lg2 boling... sblm ni ak mmg xske men bowling coz ala cm bosan je.. lg pon malu la if masok longkang



cute x muke aku men boling? wahaha... poyo je kn?

ntah la sebebnar nye mule berjinak2 main boling ni sewaktu praktikal di hotel uitm lepas.. ye la shah alam ape la yg ade sgt? wyg xde kn? so the only entertaiment tat ak bole cai is bowl n also karok!! tp karok dh mule busan la... bowling ni agk exited sikit.. ehhe.. tp mse dulu2 ak mmg main mcm tahi,,,yah betol ak xtipu.. dh ka maen ngn org2 yg sgt hebat serta berpengalaman... mak aihh cuak tp main je la... haha... ak sering baling n bola itu masok ke dlm longkang.. sgt kecewa dol... mmg dh rase ptus asa lah kot... then try again n again n again smap bosan lah kn... tp xde la hebat mne sgt pon tp asal kn xmasok longkang tuh dh 1 rahmat dlm permainan bowling nih!! hehe.. tu yg kite sume impikan dlm permainan bowling ni.. if dpt strike mmg lah sgt2 gembira tahap gaban!! hehehe... spare pon dh ckup berbangga mcm dpat 4.0 flat setiap sem!! ahahha... merepek je samim!!

kwan2 aku sumer superb bermain, lg2 BFF aku nie!! MOHD SHAHIL B MOHD DESA... bermain bak dewa bowling.. mmg terror giler mamat ni... tah makan ape sampai boleh dpt 268 point dh nk hampir perfect game tuh!! hebat bukan? mmg aku kagum pada masa itu.. n terkejut juga pada masa yg sama.. hebat2... ak selalu g ngn prktikal mates jer.. nad (also my BFF), rini, kakak khu, shiraa(shi2), John, n ramai lagik lah.... malas nk sebut nme... heheh.... tp mmg syok lah bersama mereka.. dowg yg ajr ak bermain.. heheh bukan nk mengadu domba tp ak sedih xpandai main mcm mereka.. xpe ak akn bukti kn pada mereka yg ak pon pandai main!! yooshh!! ehhehe..

selepas habis prktikal sy bermain pula, eh bukan main bnde xsenonoh taw tp bermain bowling bersama2 adik2 kuh aiman n asyraf.. mereka mengajak sy ke Klang Parade.. g early bird murah! yup 3 game rm 10 je tmbh kasut rm2... ok lah per peson rm12 jer... main pnye main!! ak skng ni dh hebat sedikit..tp xmacam adik2 aku iaitu aiman n acap!!! ehhehe... so xpe la... asal kan aku bole bermain tnpa masuk kn bola dlm lonkang? tp kdg2 masok juga kn?hehehe....
k la u guys! chow.. harap dpt men bowl lagik yah d masa akan dtg.. so if spe2 yg teringin nak challange gua! mari lah.. tade hal bai!! ahahha poyo laks!! *aisshh!! xbaik kn? ehehhe

btw, thx to sape2 yg terbaca, buat2 baca n saje2 bace entry cabook ni!!! amin.. siap gk.. dh lme nk wt entry ni tp tersimpan je sebagai drft!! waka waka!!!


ni muke adik ak no 2 main bowl!! heheheh adik ak ni cool n hensem *puji lambung2 skit

abah!! semangt betol main bowl!! heheh!! cool!

salam bloggers skalian... kepada peeps yg masih sudi jenguk2 my humble blog ni a special thankss to korg!! korg mmg deserve dpt pujian melambung dr aku ni!! hahahaha....

reunion kelas woot2!!!
ShahBandarianz 2005-2006 a.k.a 4-5 Bumi n Utarid

credits to jason Tham 4 this pic!! sowie la jason main cilok jer gmbr u tuh!



kami sekelas mempunyai seramai 40 students if xsilap.. semasa form 4 kami di tempat kn dlm 1 kelas iaitu 4 bumi!! hell yah kelas tu mmg padat n rmai siot.. 40 people sitting in the same room sure2 la memekak je lebih kn? hahaha... no offence guys! ak pon bising gk.. hahahha....

yah those memories mmg xde galang ganti nyer!! semua pasti tertanya kn adakah kami sume boleh fokus didalam kelas??? ok chupp... ak xboleh.. byk dugaan n kelas kami selalu bising. tp bile cikgu nyer garang kami akn snyp lah kn!! xkn nk memekak lg.. nti kne tengking n marah pula.. taakot.. xmaw2.. hehe...

ak suke sgt mase skola.. tp keadaan agk statik ek.. pg2 banguun g skola, belajar, belajar, gossip n also boleh lepak2 ngn kwn2... yah mase kt university pon mcm tu gk hri2 jmpe kwn2 kt kelas.. tp mse kt skola ni dulu lain taw coz kite kn budak2 lg.. kuat main n lg2 aku ni selalu kne buli ngn classmate aku.. ye lah ak kn sorg je gurl yg amek Lukisan Kejuruteraan kt dlm klas, yg len sume mek Biology.. huhu... xpe la kepada kwn2 yg suke buli ak tuh ak dh maaaf kn korg.. hahha *eleh bukan kne buli terok pon. ngee~ ngade2 tol la meem ni! aahha..


Wednesday, June 23, 2010

Jason Castro - Let's Just Fall In Love Again

video

ter sangat lah cute videyo ni!! org yg menyanyi tu pon also cute. girlfriend die pon cute.. gmbr2 yg die amek tu pon cute.. serba serbi cute lah videyo ni... secara spontan nyer mmg ak suke tgok n dgr lagu ni.. also the lyrics is sweet sgt.. suke sgt.. ehhee...

saje nk kongsi ngn u alls!! hope u alss enjoy!! hehe

The lyrics!!

Let’s pretend baby
That you’ve just met me
And I’ve never seen you before
I’ll tell all my friends

That I think you’re starin’
And you say the same to yours

And oh, we’ll dance around it all night
And then I’ll follow you outside
And try to open up my mouth
And nothing comes out right

And I wanna fall in love with you again
I don’t have to try
It’s so easy
Who needs to pretend?
But because it’s so funny
Let’s just think about it, honey
Let’s just fall in love again

I’ll call you in three days
Not too soon, not too late
And I’ll ask your roommate if you’re home
You call me on Thursday
And we’ll hang out all day
Then fall asleep on the phone

And oh, I’ll hold your hand when we drive
And we’ll lose track of all the time
And we’ll tell everyone
That we ain’t never felt so alive

And I wanna fall in love with you again
I don’t have to try
It’s so easy
Who needs to pretend?
But because it’s so funny
Let’s just think about it, honey
Let’s just fall in love again

We’ll fall disgustingly fast
And we’ll stop hangin’ out with friends
And they’ll be so offended

And I wanna fall in love with you again
I don’t have to try
It’s so easy
Who needs to pretend?
But because it’s so funny
Let’s just think about it, honey

Let’s just fall in love again
Let’s just fall in love again
So, let’s just fall in love again

Saturday, June 19, 2010

Alangkah Indah nya Dunia~~

woot2 u guys!!! salam peeps.. ak seronok skng ni!!! mmg bahagia gilak!! ahhaha.... ak dpt tawaran degree babe!!! alhamdulillah!! syukur sesangat pada mu Ya Allah!! ak diberikan peluang tok smbg belajau!! ahahah!!!


Program:(BM220)Sepenuh Masa
SARJANA MUDA PENTADBIRAN PERNIAGAAN (KEPUJIAN) (PEMASARAN)
FAKULTI PENGURUSAN PERNIAGAAN
Kampus:B - UiTM Shah Alam
SemesterJULAI 2010


Tahniah mim!! anda berjaya m
enjejak kn kaki sekali lg di Uitm.. tahniah!! makna nye usaha aku selama ini xsia2 n mgkn lebih baik dr yg sebelom ini! tahniah kt aku sekali lagi!!! yg sgt sedih nyer kn u olls my mom n dad xde nk iring aku utk berdaftar nti!!! terigt memori mase diploma kt Uitm png dulu2 kn!! stu family anta aku!! ye la anak sulung nk g smbg belajar kt png lak tu kn? haisshh those sweet memories kn!!! hehehe yah susa nk lupe kenangan2 tu sume...

eh ak dh tuka coz.. mak n abah ak cam ok jer aku dpt Biz in Marketing nieh!! hehee.. yela mase nk isi borg tok degree ni ak ade gk tnye kt my mom.

mim : mak, nak pilih ape ni ntok degree ek??
mak : sukahati lah asal kan mim selesa n suke... mak xkesah!
mim : ala mak ni kn tlg la suggest ke? mim blur ni!!
mak : xpe mim pk dulu masak2 then pilih la.. sampai biler nk tnye mak??
mim : hmm =.="

then dh berhari2 ak pikir mcm xmaw smbg pon ade yela igt nk smbg bisnes family ni jer. ish kepala dh serabout,katering lak melambak nak mati... hmm bantai je lah isi.. lgpon dh nk dekat dateline ni kn... so apa ade hal kn.. isi je la walaupon xtahu nk pilih ape!!! hahahhaha

pilihan 1 = BM220
pilihan 2 = AC220
pilihan 3 = BM223
pilihan 4 = HM222

ya ini lah pilihan sy ,semasa mengisi borang tersebut... pilihan 1 tu mmg mcm best je kn tu yg pilih, saje2 je n tuka n cube nasib n mcm minat jer hoho.. btol2 bahagia time dpt result hri tuh. mmg xpernah nk sangka dpt lak 1 st choice ak tu... pilihan 2 tu mmg xexpect lgsg, ak pon xtahu kenapa terpilih perakaunan?? WTH nasib baik xdpt.. of dpt mati la ak nk kne blaja basic balik!! aiyokk!! alhamdulilaah!!! ak rse mse pilih erakaunan ni mse last2 rse cm dh xnk smbung tu yg main tekan jer.. if x nak mtk culinary arts 4 2nd choice tp last minute tukar pulak! ehhe... nasib badan la ni! then yg ke3 tu pon main tambak jer.. coz dlm hti mmg nk tuka ke bidang business ni kn... sama ada marketing or Human Resourse.. tu la yg pling syok ak rse.. so main tekan je la... gile kn.. ak sbnr nye xhabis pk sgt pon mse wat kptsn ni!! gile tol... last but not least Food service yg gmpak gk.. ehhe... ni pon ,main tibai jer.. ehh aku xde lgsg pilih culinary kn? ish3.. teroks2 mmg xminat or saje nk cube nasib 100%??? ye la dlm pale wotak ak ritu pk yg if xdpt pon xpe.. bole kerja dgn family jer kn.. ehhe... tp ni dh terdapat aku panjat kesyukuran pada mu ya Allah!! amin, kerana berikan peluang pada ku... hamba mu ini!! seronok bukan kepalang.. akn ku berikan usah 120% insyAllah!!!


yosh2.. cukup lah sampai di sini.. pape hal pon ak bersyukur sgt pada Allah n also pada mak n abah nalso adik2 serta family2 saye yg memberi sokongan terhadap sy selama ni!! alhamdulillah!! xlupe juga pada kwn2 serta Bff sekalian yg bynk membantu dlm usaha menghabis kn diploma dgn grade2 yg meletops kn? ahhaa.. perasan je.. ehhe
chiaw u alls!!! luving u guys.. Muuaah!!! <3<3

Monday, June 14, 2010

Europe Trip for my parents!!!


abah, mak!!! good bye... korg tggl kn kami 8 beradik di rumah selama 20 hari!! huwaa!!! T_T...

im incharge now!! hahaha... tahniah kt ak coz jd anak sulung dpt kuasa begini n semesti nya berat tugasan aku!!! baru taw betapa susah nyer nak jage 8 org anak ni kn? hahhaaha..


adik... oh adik jgn la nakal!! dgr la ckp kakak n abg aiman eh... jgn melawan yek nanti kakak n abang aiman nti kami mengamuk... mcm2 nak di settled kn.. bayar bil kereta triton di aeon, byr duit rumah kt puncak perdana kt citibank centro, gi pasar hari2 or apabila xda food di rumah, bwk adik2 jln2 , main bowling bersama2, masak untuk adik, kejut adik pagi2 tok g skolah nti, bg duit belanja kt adik, wat bekfes tok adik pg2, mlm2 kne tgok homework adik, siang malam kne sentiase pasti kn adik happy n xsedih!! nti kmi kne mara oleh ibu n bapa hahaha....

sorg drpd adik ku nk masok UiTM Melaka xlama lgik.. memandangkan ibu n ayah xde kerana melancong d london n also europe, kami di amanah kn untuk membawa asyraf ke melaka untuk pendaftaran!! aww~ sweet kn kami hntr adik!! hheehehe... tp di dlm hati asraf tentu ade sedikit rase terkilan, 'mengapa mak n abah x hntr aku, kakak n abg jer ade, sedih nye'... tu la mse dolu2 aku msok uitm png mak n abah hntr walhal satu keluarga hntr akuu... sanggup tu kn.... yelah anak sulung beb!! hehehe... tapi tu 3 taun lepas xley la nk banding ngn skng kn... xpe la asyraf, kakak n abg kn ade!! jgn menagis ye adik *adik ak ni ganas taw xkn ngis pnye lah!! hahaha.. tp mak n abah kami ckp hntr je then balik... nti len kali g jln2 kt melaka plak tp tu mse mak dh balik dr london n europe la kn!! nti if byk duit ak pon nk g sne.. nk g paris.. nak sgt.eheheh... bole kn mak n abah!? *wat muke puppy face... hehee... harap2 dpt yah!!ehehhehe....

impian ak kn nk round2 europe tuh... nk jd cam ala2 back packers je.. nk try seek new advanture n tgok view2 yg menarik tuh!! aww~ so shuweet... nk2 pulak g ngn org yg tersayang kn.. mak, abah, adik2, nenek n sume lah!! tp kos perbelanjaan pasti mencecah ribu2an ringgit kn.. so xpyh la bia ak je pg.. hahhaah... so selfish ek? tp xpe la. sowie guys!! huhu...

jom2 sape2 yg rse cam nk ikot bole la.. if nk tlg tanggung kos perbelanjaan aku pon bole2 aje.. di alu2kan yah! huhuk... lupe lak ak ni tgh menggangur kn? mne la nk dpt duit byk2 mcm tuh nk vacation kt europe!! haish smpai bile la angan2 ku ini akan menjadi realiti... sape2 bole tlg ak x realiti kn impian aku ni!!! bg dana ke? ahhaah

alah another 4-5 yrs ahead aku pasti akn kecapi juga impian ku ini!!! muga2 ade duit time ni nti ek? heheeh... yah akn ku capai! insyallah!! dgn ini sy ingin menamat kn entry kali ni!! byk merepek!! ahhahachow dear!!!

muahhx!!<3

Saturday, June 12, 2010

Biggest Loser Asia comes to Malaysia!!!



wooot2!!!!!! 13th of june the BLA is coming to malaysia!!! im so excited and also nervous to take part into this competition.. pheww..!!! so scared because am i capable of doing this thing and also im scared i will be not able to speak fluently in English in front of the judges!! huhu... i know im not very good at it.. but i will try me very the best to take part in this audition n maybe im lucky i will be one of the contestants!! wohoo!!! insyallah!!! hope i will get that spot! woot2! hehehehe...





muka terlopong!! sebelum bertolak ke The Curve Fitness First!! takot!!
mak & abah + aiman there is buterflies in my belly!!! aww~ scared!!

muke xpuas hati.. producers suro g belakang balik... pnt dh wook ak beratur pnjg2 kne g blakang balik!!! xpe2 patient or sabar is the best policy! ahakz!!




y'all bpak aku pon nak join! ahakz!! nak ke abah? lols.. xpe la bia ak je yg try cube nasib dulu... mne la taw nasib baik!! kuang2.. if xbaik xpe next year masih ada!!! yah!! tu semangat yg kami mahu!!
new frens!! hehehe!!!

trainers red and blue team!!! wo wo wo oh my god *sambil nyanyi lagu usher woit!!! hensem sungguh dave nuku.. sumpah stylo mylo bai!!! perghh!! suke tool ak tgok dorg 2 ni!! btw trainer red team tuh sgt sexy doe... nmpk g-st***.. ahahhah.... xpe la die mat salleh!!

dalam pada menunggu tuh sempat gk la minum2 gatorade dlu yg diberi percuma oleh pihak penganjur utk memastikan kite sume ni bertenaga.. tp ntah malas lak nk minum... oh ak dh nk masok sebab line dh makin tipis!! eh lpas ni ak dh nk masok!! bye mak n abah serta aiman!! eh korg jgn tgl kn aku!!! masok2 tros dftr ntok dpt kn nombor bertuah!! ehehehe then mereka mengambil gmbr ku ini!! huahua!! posing sebaik habis!! ahhaha.. tp lemak bertepek di badan!! buat muke selambe jerk!!! if nk d bndg kn.. ak lg kecik dr mereka.. ahahha.... bru terasa kurus sekejap!! wakakak.... betol u guys.. ade yg lg besau dr ak.. kesian tgok mereka.. nk jln pun susa!!


ni gmbr ak selepas mengambil nomboor n also pendaftaran!! i hope thats my lucky number!! hoho... muke nk poyo jer!! hahah.... bangga la tu? tp ade gk niat nk berubah... that's good aite??hahhaha


lpas dh habis pndftaran tu kami kne tgu plak kt lobby mereka... tgu pnye tgu then masok stu bilik audio! eh nk tgok video kejap.. ade plak program fitness first ni nk promote kt kami yg obese ni.. How To Lose Big!! mesti korg teruja dgr tajuk program kn.. mgkn ade yg meronta2 nk g tgok ape yg di promosi kn!! hehhee... mmg kewl package nyer... tetapi harga belom mention lg.. nti if dh mention n ade rezki lebih nk join lah.. hehehhe... berangan jer aku ni kn.. wakakak... apa ku kesah! ahhaah then kami di suruh naik di atas studio mungkin.. yah ttp tmpt tok menunggu n also tmpt tok makan!! yah makan!! finally sumthing to eat.. yah mmg nervoeus sgt2... hahahha.... ye la rse cm nk mth pon ade.. nk berak,nk kncg, nk tido.. sume tu cmpur2... mcm tensyen pon ade bai.. ahhaa... tp xpe la rilek sude... ade lak kwn2 bru.. so borak2 dh timbang sume bagai, tbe2 dh nk smpai turn kami kn judges nk break? WTH!! nk break.. aiyookk!! have to wait some more... ok lah juz wait.. maybe got some luck aite'..
while waiting u guys sure know aaron from biggest loser asia finale contestant from malaysia is here n we were very lucky to have the chances to talk and give us some tips on how and what u have to do to living in a healthy lifestyle..


he is cute aite? her daughter is even more adorable!! comel gilak.. hehehe....
aiman pon ade la.. hehehe... sempat l bergmbr!! walaupon ade bad light di belakang!! kami cool!! ahhahaa

eh dh pukul 2.30pm.. time for us to audition pula!!! huwaa!!!!!!! nerveous gilak babeng dh ni... takot doe... serius.. syawal gud luck!! pas syawal aku lak!! aku gagap weyh!! aduh tp ak bole jwb pe yg die tnye!! hahahaha.... ala... if ak ggl kali ni xbermakna ak akn gagal selamanya kn!! yeah!!! xpe la ak harap ak dpt... xdpt pon xpe kn!! hohoho!!! cun lah!!!

salam syg dr ku mimie yogabba! nyte peeps!! umuaahxx!!!!!!!!
<3
xoxoxoxo!!!!

Friday, June 11, 2010

Its been a while ! new entry is updated , hello peeps :)...
A kick start for a healthy body comes with a beautiful smile..

salam pembaca tegar , separa tegar dan yang tak tegar langsung.huahuahua!!! yerp keputusan peperiksaan kali ini telah keluar dgn jaya nya!! n aku kecewa kerana.!.!.! WEBSITE UiTM student portal sgt2 lah lembab campur lampi....ye mmg dh xsabo la nk cek... dok2 refresh2 xboley jgk.. hurmmm never give n i will try tomollow!! hurm ape la jd ngn portl uitm ne!! agk lembabp di situ yah!! tensi2!! sume org mesti tensi!! tp xpe lambat laun msti dpt tgok pnye kn!!! Meem perlu bersabar!!! yah sabar tu Separuh dr iman! huaua... tp ak dh xsabar... camne?? ilek2.. haishh.. ok la aku dh give up.. mate pon dh mtk kne ttup kn... so tepat 12.25 minit malam ak pon teros beradu dibilikku... ah nyaman nye boleh tido!!! opss sebelum tdo ak dh merayu kt abg Shah tok tlg check result gua!!! hmm mne la taw abg shah boleh tlg.. hehehe....

kRooH!!,KrooHH!!, ZzZZzzzzZZ... Krohh!!!

sedang elok ak tgh tdo abg Shah telepon aku di tengah2 malam... woot2... apesal abg shah ni dh rindu ek kt aku!! wakakak... berangan eh bukaan mamai la... then die ckp waaa lulus!!! flying fox.. eh salah flying colours!! eh ak salah dgr ke?? ak dh pekak ke kejap? wow dunia terkaku sebentar.. sukar tok ku percaya wok!! tp tu la kejadian nye!! SYUKUR... sungguh ku xpercaya!!! aku ni hanyalah pelajar berpraktikal di hotel UITM shah alam sahaja??? kenapa ak bole lulus dgn jaya nye?? sdg kn ade je yg xpuas hti ngn aku ni kn... ye la dak2 uitm png dikatakan KURANG AJAR!!! WTF!!! g mamp la kat kami!! hohoho.... eh kami senior beb!! lantak la weyh.. apa ku kesah... eh smpt lak nynyi2!! haahha.... yah mmg aku rse cam skng ni pas dpt taw result aku meletup kn, nk g je jmpe si fuzi pondan tuh!! nk cepuk muka die ngn slip result aku bai!!! ak rse if ak xmasok kitchen die pon ak bole je nk dpt result cmni!! ahaahah.... tu lah manusia yg pling ak benci skli dlm dunia ni!! die sorg je.. yg len ak bole la trima lg... ni dh thap melampau doe!!! penderaan mental semasa praktikal dullu2!! pheww!! im glad it is all over.. zaman2 prktkal berlalu dgn byk kenangan.. dgn ponteng nye, dtg lmbt, balik awal, ngular,rehAt lme2, masak ala kadar, melawwan ckp org, kurang ajar, mengata, mengumpat, memekak kat kafe... sume tu ade lah serba sedikit kenangan semasa praktkl.. xbayk yg best dr yg best.. tp d settle dh pon... repot pon dh anta.. settle dh pon.. result pon dh dapt...

Dang!! 3.67 that mean i get A-!!! woow thts great!!!

hahaha.. tp ak xmo riak sgt wook!! kn takot nti lebih2 susa gk kn.. ekekek.... yah syukur again!

salam syg dr ku mim!! tata peeps!!

Tuesday, June 1, 2010

RSVP


yeah melalui tajuk berikut mseti korg xtau ape yg aku nk merepek ni kn.. yes.. RSVP is lagu baru dr maulana af8 yup yg bru je graduate dr akademi fantasia tuh kn... meh kite check out liriks nye.. heheheh

Maulana AF8 RSVP

Kali pertama ku melihat hati
sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya

Tapi di dalam realiti belum pasti
Ku pinta kau réponse s'il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku
bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau réponse s'il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran

Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu
Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah

Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu

Lagu: Edry Abd Halim (KRU Publishing)
Lirik: Edry Abd Halim (KRU Publishing)





encem gk kn abg maulana kite ni.. dlu2 mse kt tgok2 af tu xde la perasn sgt yg maulana ni wujud dlm program tersebut ye la dgn ada nya Iwan, shahir, alif, daus,... sume2 tuh bpak al hnsem.. walaupon maulana ni hensem tp kurang sikit je dr dorg... ttp suara die superb bg aku.. cara die bwk sume lgu2 yg die dpt is berbeza lgsg dr penyanyi asal!! im exited sgt bile die nyanyi lagu aizat- susun silang kata tu... sgt seronok n i can see tht he is having fun himself. yup mmg kire mcm hebat gk la doe... suare die agak jazzy n i like.. mcm suare2 org2 lame kn? sgt cool doe.. mmg ak adore lgu tuh n also ade sedikit sbyk mcm lgu tu msok dlm jiwa aku!! hehehe... yup!! beat n also irama mmg mengasyik kn... hooho... n also if korg perasan lgu ni ade di selit kn french word.. sgt sweet kn... ak ske sgt.. réponse s'il vous plaît bermaksud Answer Me Please... lebih kurang cmtu la.. if salah sowie k!! hehehe... cool...

so ape2 hal pon ak cow dlu la...
assalamualaikum!!!
berjumpa lg esok insya Allah!!!
bye2
lovee u... xoxoxox

ceit Poddah!!

yeah entry kali ni utk sesiapa yg berjanji ttp jnji beliau xditepati.. yucks!! ak benci org cenggini... sumpah hate it so much... smsa berjanji fulaweh perrghhh jnji setinggi gunung everest lah.. maybe lg tinggi maybe huh!! menyampah giler.. sumpah wok!! haishh... yes aku dh kne la ni... kne tpu or ditipu.. eleh bukan serius sgt pon.. tp menyakit kan hati... aku kn emosi sedikit.. hehehe... EMO je lebey... hehehe... yup mmg la hal kecik tp ak ske besar2 kn.. ahhaha.. lantak la nk jgk... xkire.. heheh... ye btol tu rmai ckp aku ni childish skit.. eh sukahati aku lah.. whatever.. ades~

utk manusia yg xtepati jnji pada aku tu:
  • ak mmg benci giler kt ko
  • ko mmg cilake kn bt aku cmni
  • sampai hati ko wat aku mcm org bodo gni
  • ape la ko ni mcm xde otak kn?
  • terima kasih bebanyak la kn...
  • aku rse ko ni baik xyah jd manusia...( jd katak pon ok gk)
  • haishh mmg ak xpuas hti ngn ko
  • tp aku rse cm syg lg kt ko
drpda post yg lpas tu kn aku ade ckp yg berchenta is just a waste of time... yah btol2.. ak dh rse weyh.. mg bosan n bosan la.. mcm2 hal doe.. remeh btoll.. rse mcm single is better.. yup... mesti ade nyer agree ngn aku... mse bercinta kentut pasangan pon wangi kn... kne pukul xpe tu tnda nye sayang.. sayang pale otak korg.. tu dera la ngok! tp ade yg xnmpk sume tuh... dorg pk bahagia la konon... ceit tuih!! aku xsetuju ngn sume tuh... yes mmg aku bantah... para2 wanita sila lah gune otak kalian ye.. Allah dh cipta tok kite n kite patot gne sebaik2 nya!!

aku mmg benci benci benci sgt2 doe... haishhh!!! cmne nk ckp eh... mcm2 aku nak luah kan sebenar nye!! tp hati ak mcm berkata jgn Syamim, jgn syamim... xtaw.... mgkin aku ptot hold dlu cite ni tok y'alls sume... ade ke org bce belog ak yg agk bosan ni? hurmm harap2 ade la kan... hehehe... if ade sonok gk kn... hehhehehe.... buat sape2 yg sudi bce belog aku ni tengs.. aku mmg ske merepeks!! eheehe... tp ni lah yg ak rse.. seyes.. suwer!!

yeah lg skali pd ARIL IWAN tengs ok coz u make my life miserable ttp kdg2 fun... ntah ak rse ko ni mmg pntg kn diri sndiri n xtepati jnji lgsg.. manusia yg kdg2 ak syg n selalu aku benci.. yeah kau lah org nye.. xde org laen dh... sumpah!! ko sorg je yg layak taw x... ahahha...

dh la puas ak merepek.. salam sume.. harap korg ske post ni.. hahahha... xsuke sudah!! ade aku kesah!! ngee~~ hhahahahah

Syamim Jannah Shaiful Bahari, Roger n out!!! hahahah
xoxo!!!
muahxx!!
@-@

Friday, May 21, 2010

berchenta?


ape mkne bercinta jika sekadar untuk dilukai..
wah motif!!! ahahha.. sungguh ku xmahhu begitu.. puhleezz!!!
mmg ak xske laki2 xkesah la mne2 laki skali pon yg suke myankit kn hati wanita.. mmg menyampah kt mereka....


epik cinta bermula dgn perkenalan antara seorg wanita@ perempuan dgn seorang lelaki @ jejaka.... bkn pompuan& wanita dan seorg lelaki yek...

ape lah erti nye berchenta jika kita sering di lukai, di pukuli oleh lelaki2 di luar sana... rmai mengatakan bahawa, xpe cinta itu kan BUTE!! wth.. korg yg buta + bodoh.. opss mara btol aku!! haha... tp thats the fact.. aww~ mereka mmg sweet dlm mempertahan kn cinta.. tp mereka juga bodo dlm pemilihan guys... tp percaya lah cinta bukan dtg sekali... y dont u girls yg pernah di kecewakan @ sedang dikecewakan @ mahu dikecewakan eh salah xmahu di kecewankan lgik!!!

STOP SEKARANG!!!
ye sye ulangi setop!!! yes bak kate pepatah yg sy dpt, bukan ucapan SELAMAT TINGGAL tu yg menyakitkan tetapi MEMORI SILAM yg menghantui kite!!!


seterus nye ialah kite harus lah bercinta dgn org yg tulus menyintai kite walaupon dgn ape jua keadaan skali pon wpun kite ade kekurangan n tdak perfect.. yeah sume org dlm ini dunia tiada yg perfect bukan? sape yg mengaku mereka sgt lah perfect mereka hanyalah mahu menutup perasaan ego mereka sahaja... yeah n mereka tu gile.. huhu... tu pendapat ak.. xpasti ape pendapat korg kn.. ahakz!!

cinta yg sempurna apabila kite dpt menerima sesorg itu dgn ape jua keadaan nye w'pon ade kurang n ade cacat cela nye... ye sy tegas kn di sini manusia xsempurna.. bersama2 pasangan di kala susah @ senang dan membantu dgn sepenuh hti if ade ape2 problem.. year mmg sy xnafi kan rmai pasangan begini... ade jgk yg ade ketika senang n hilang dikala kite susah!! WTH? mne dorg pergi?? huuh? yes mereka lesap selepas mereka bersuka ria bersama pasangan mereka n mereka xmemikir kn ttg hti n perasaan pasangan beliau!! mmg cilako org cm ni... xkira lah laki ke pom puan kn.. mesti ade nye org cmni.... haa cpt ngaku kowg!!! hhhahaha.... tp seElok2nya lah kn kte sbgai pasangan kne la bntu pasangan if dorg ade mslh.. kesian gk kt dorg... menderita sowg.. that's not fair... n mesti kite pon nk pasangan kite de ngn kite dikala kite susah tol x?? so pk lah btoi2... jgn pikir gne kpale lutut... pk gne otak!! yeah!!

kdg2 ade kale kite rse bahagia sgt bila dilamun cinta... ye la lg2 if dpt bf yg romantik,baik hati,penyayang, etc.etc... kdg2 syg thap gle babun mse bahagia la...tp mse marah tu kn mmg benci sgt3 kt keaksih hti tu
hehehe


























Wednesday, May 19, 2010

Wisdom tooth not so wise

yes ni la kedudukan wisdom tooth yg sy ingin bicarakn hari ni... semminggu yg lpas aku tlah dapati bahawa di kawasan dlm mulot ak sgt @ superb sakit di sebabkan wisdom tooth yg xseberapa nk wise ni... hohoho... serius doe sakit gilak mcm nk tercabooot nyawa.. dh la pulak dkt2 area gg tu ade plak mate ikan.. aww~~ taste like hell....

first skali mse last year kot bln 12 09'ak dh dpt rse yg gigi ku ini bru nk tumbuh n a lil bit hurt... then aku g jmpe doc gg iran wok kt fakulti dentistry, hensem sgt.. aku t'kjot coz die pndai ckp melayu... eh cukup package mak!! nak2 kawen ngn die... haahha haip!! mim2 ape ni xmaw2
ahahaha nti die bwk aku lari iran ha kn laen jd nyer.. (eh glemer la ak nti msok berita,{perang2}hahahha) xnak2!! tkot.. xjd la... hehhehe

so aku pon rilek la dgn gigi bongsu yg malu2 nk tmbuh ni kn... rilek2 dkt 5 bulan!! ADUH!! gigi ku sakit kembali!!! ouch~ apehal ni? ak tgok kt cermin wow gigi aku dh tmbuh dgn siht nyer.... ttp menyusah kan aku!!! taw knpe,? coz die mnyebab kn aku kne ulser yg trok sgt2 dlm mulot aku ni.... penyeksaan tlah bermula.. yg menjadi isu skng ni wisdom tooth belah kanan yg problem so nk mkn or pape je kn e dilakukan die sblh kiri~ xafdal la mulakan sume ptot nyer dr kanan kn?hahaha so xpe la dh nsib bdn rela aje.... beberapa mgu lpas aku ke klinik gg d fakulti pergigian utk berjmpe doctor sekali lg... ow doc kesayangan ku yg hmsem tu yg cek la... waaa!!! suke xterkate.. hehehhee,.. sonok2... n u know wht he remebers me walhal dh 5 bln xjmpe kn... alamak syok sndri lak... hahha... die nsiht aku tok cabot je gg tuh coz xberguna pon if ak smpn wt sakit je... so ak pon dgr nasihat die... ttp korg taw la klinik kerajaan... pffftt nk cite pon serba salah... xpe la cte je la.. ehhehe... u know wht die nk ltak ak dlm waiting list!! mak aih.. mampoih l nk tgu, sakit dh mcm ape dh ni... owww~~~ tp pape hal pon ak stuju je la... nk wt cmne... die ckp mkn ubt yg die bg dlu if dh xthn come to see him... mkn la aku ubt thn sakit tu.. effect thn skit yg sbtr tp ok la... dpt gk thn sjam dua!! ahahahaha

aku dh xtahan!!!!!!!!!!!!

sakit nyer ya ampun! so mak aku cdang kn aku g klinik swasta besama bapak ku!! kebetulan gg abah ku jga goyang n perlu di caboot kn... ape lg.. smbil menyelam minum air(ni bru btol perumpamaan nye wahai en rafael) ahahaha.. so g klinik tu xsmpai stu jam gg ak n abah dh siap caboot.. wow amazing la doc.. cpt giler ko cabott gg kamI!! hahaa.. pnye la byk doc tu ltak ubt smpai kebas giler mulot aku ni dkt 3 jam gk la mcm xdppt nk ckp... tp berbaloi coz mse die wat operation tu xsakit lgsg.. yay!! hehehhe.... xperasan pon gg dh tercabut.. heheh... tp after that aku dh mule rse sakit coz ye la gg dh ilang kn... 21 taun gg tu melekt kt gusi but today dh ilang.. ouch~ rindu nyer!! tp utk kebaikan xmengapalah!!! aku menjadi murung n depressed coz sakit sgt rse nyer.. sblm cabot sakit,lpas cabot pon sakit.. tp aku percye lpas ni msti dh okay n elok nyer!! ehehhe...

now dh elok alhamdulillah!! boleh tersenyum mesra n ayu.. ahhhaha.... ayu ke u alls?? hhaahhha
thx to the doc n also doc yg hnsem tu n also thx to my mom coz membiayai kos mencbot gg dgn mengunakan uitm juga.. FOC maa!! ahhhha... mak aku staff uitm so phm2 je la kan!! aahhahaha

ok lah u alls!! roger n out!!
xoxo
mimie yogabba!!
<3>
(^_^)V

Kawan oh Kawan


kawan.... oh kawan.... aku ramai kawan...


ade kwn skola, kwn2 mse kecil2 dlu, kwn mse skola agama, kwn2 mse skola menegah,rndh,tadika, universiti, kwn2 di ruangan siber , FACEBOOK, MYSPACE, TAGGED, FRIENDSTER, YAHOO MESSENGER n mcm2 lg yg ade skng ni yg aku pon mlas nk ikuti.. sbb byk sgt dn memeningkan kepale wotak!!


tp wat mse ni aku nk berborak pasai kawan2 di ruangan siber...



  1. FACEBOOK
korg sume musti ade fb ni kn? kalu xde korg mmg kuno sgt2... (adik bongsu ak pon ade taw)...
malu je kn kalu xde... fb ni pd pemahaman aku ni stu medium utk kite manusia ni utk keep track kwn2 kite yg tlah lost contact pd suatu ketika saat dahulu... ah sume tu karut mengarut mcm limau purut!! haa,... prt merapu dh strt sorry u allss!! hahah... matlamat aku dlm fb ialah untuk menaik kan level di RESTAURANT CITY (dh lvl 36, bangga ok)... N also utk stalk2 mamat cute ke, sape awek die hawt ke? mcmm tu la.. terok kn perangai.. tp xpe sukati aku la.. hahha... kami sekeluarga bole kire sgt active dlm berfb ni.. stu rumah sibok nk fb.. phm2 la dh stu rumah bole wi-fi kn.. kalu nk wi-fi dlm toilet pon bule.. hehehe... tp xelok la.. nti wosak naya aje... aku mcm biase la on9 kt bilek,adik2 kt bilek mereka.. n parents kt ruang tamu... stu rumah berjumpe tp dlm fb.. hahaahah... mmg lawak.. seara mara pon pelik tgok kami sume sibok on9 padahal ddk dlm 1 bumbung!! aahahaha... nk wt cme.. dh hobby!! lols...

2. YAHOO MESSENGER

ni slah stu medium chtting yg glemer lg mengelip2.. ahhaha.. aku ske g chat2 kt cni.. tp rmai gle org yg sy xberapa nak suke chtting ngn mereka... mereka otak kuning... xelok tok sy berbaik... tp ade jgk yg baek n prmah xde borak2 kotor.... sy sbnr nyer jijik ngn mereka yg sllu berfikiran -ve n mmg benci sgt2.. ade la plak pompuan mne yg xthu mlu n maawar kn dri nak bt aksi2 sensored.. eeiiww!~ sgt geli.. masyrakat sampah!! tolong la... ape hal ngn dorg sume ni?? akal xde ke?? mne pergi?? roSAK/??

eh ,merepek je mak cik sekor ni.. ahhaha.... tp last but not least.. ak suke meluangkan mse berkawan dgn teman2 siber ttp mereka perlu berfikir sblm menchatting!! CRAP!! ehhehe....

(^_^)V peace u alls...
harap xde sape terasa.. kwn2 i sume baik.. syg korg sume k!! ahhha

Saturday, April 17, 2010

Praktikal kata 'PERGI, Report kata 'MARI'

sepanjang 4 bulan prktikal!! ade rse SUKA,DUKA,MENYAMPAH(kt jembalang topi biru),BENCI.
sume tuh mmg dh lumrah bekerja kn.??
sbyk 9 oulet aku menerokai bersama2 rkan2 yg len!!!
outlet kegemaran ialah outlet
anggerik Deli cafe, inovasi, cold kitchen, n also butcher!!!

prktkl2... mcm2 crite ade... org bercinta-cintun, org benci membenci, gossip skan, kegembiraan melampau! haishh sgt seronok sbnr nyew tp ade certain2 org tu yg sgt memual kan membuat aku meluat utk prktkl disana... tetapi diatas ade nyew kwn2 seperjuangan spt JIHA, K.MOON, SHIRA... if korg xde mmg aku malas doe nk prktkl kt otel tuh!! seyes doe aku xde nk tpu lah,.. hahaha.... pape pon kngn termnis kt sni is kt sni mmg xbyk keja sgt... balik awal, dtg lewat.. hehee... tp ade jgk yg dengki ngn kami coz kami ber4.. yela org rmai xsetuju coz apsal kami je ber4, yg len sume ber2 aje??? mereka musykil... tp nk wat cmne kn?? bia je la kami mcm nii... hehehe..

Sbb2 knape kami ber 4;

  • i n k.moon sptot nye ke uitm pnck alam, ttp xjd
  • coz inovasi dikatakan outlet yg bz
  • inovasi 1st outlet

Wednesday, January 13, 2010

2010 dh sampai!!! yeehaa!!!

hohoho.. happy new year! i guess lmbt sket la wish ni kan.. ahaha... skang ni dh 13 january tp bru nk wish.. ahhaha... apara!! terok2.. ahaha.. tp xpe la.. nak mengenang kn sume memori2 pahit manis semasa tahun 2009.. sgt meruntun jiwa.. wahaha.. ayat gilak jiwang...