Monday, June 14, 2010

Europe Trip for my parents!!!


abah, mak!!! good bye... korg tggl kn kami 8 beradik di rumah selama 20 hari!! huwaa!!! T_T...

im incharge now!! hahaha... tahniah kt ak coz jd anak sulung dpt kuasa begini n semesti nya berat tugasan aku!!! baru taw betapa susah nyer nak jage 8 org anak ni kn? hahhaaha..


adik... oh adik jgn la nakal!! dgr la ckp kakak n abg aiman eh... jgn melawan yek nanti kakak n abang aiman nti kami mengamuk... mcm2 nak di settled kn.. bayar bil kereta triton di aeon, byr duit rumah kt puncak perdana kt citibank centro, gi pasar hari2 or apabila xda food di rumah, bwk adik2 jln2 , main bowling bersama2, masak untuk adik, kejut adik pagi2 tok g skolah nti, bg duit belanja kt adik, wat bekfes tok adik pg2, mlm2 kne tgok homework adik, siang malam kne sentiase pasti kn adik happy n xsedih!! nti kmi kne mara oleh ibu n bapa hahaha....

sorg drpd adik ku nk masok UiTM Melaka xlama lgik.. memandangkan ibu n ayah xde kerana melancong d london n also europe, kami di amanah kn untuk membawa asyraf ke melaka untuk pendaftaran!! aww~ sweet kn kami hntr adik!! hheehehe... tp di dlm hati asraf tentu ade sedikit rase terkilan, 'mengapa mak n abah x hntr aku, kakak n abg jer ade, sedih nye'... tu la mse dolu2 aku msok uitm png mak n abah hntr walhal satu keluarga hntr akuu... sanggup tu kn.... yelah anak sulung beb!! hehehe... tapi tu 3 taun lepas xley la nk banding ngn skng kn... xpe la asyraf, kakak n abg kn ade!! jgn menagis ye adik *adik ak ni ganas taw xkn ngis pnye lah!! hahaha.. tp mak n abah kami ckp hntr je then balik... nti len kali g jln2 kt melaka plak tp tu mse mak dh balik dr london n europe la kn!! nti if byk duit ak pon nk g sne.. nk g paris.. nak sgt.eheheh... bole kn mak n abah!? *wat muke puppy face... hehee... harap2 dpt yah!!ehehhehe....

impian ak kn nk round2 europe tuh... nk jd cam ala2 back packers je.. nk try seek new advanture n tgok view2 yg menarik tuh!! aww~ so shuweet... nk2 pulak g ngn org yg tersayang kn.. mak, abah, adik2, nenek n sume lah!! tp kos perbelanjaan pasti mencecah ribu2an ringgit kn.. so xpyh la bia ak je pg.. hahhaah... so selfish ek? tp xpe la. sowie guys!! huhu...

jom2 sape2 yg rse cam nk ikot bole la.. if nk tlg tanggung kos perbelanjaan aku pon bole2 aje.. di alu2kan yah! huhuk... lupe lak ak ni tgh menggangur kn? mne la nk dpt duit byk2 mcm tuh nk vacation kt europe!! haish smpai bile la angan2 ku ini akan menjadi realiti... sape2 bole tlg ak x realiti kn impian aku ni!!! bg dana ke? ahhaah

alah another 4-5 yrs ahead aku pasti akn kecapi juga impian ku ini!!! muga2 ade duit time ni nti ek? heheeh... yah akn ku capai! insyallah!! dgn ini sy ingin menamat kn entry kali ni!! byk merepek!! ahhahachow dear!!!

muahhx!!<3

6 comments:

nAqUiAh UmAirAh said...

wah.. patut la buat reunion kat umah ko.. haha..

lama nye parent ko g.. bez tu.. diorg g honeymo0n ke..?? lalallaa

S y a m e e m said...

hahaha.. kantoi kn? mak ak ade urusan kt sne!! n mak ak bg green light nk wt kt uma ak! hehe

ravishingpeacock said...

msti best experience jg adik2 2 hehe ;)

S y a m e e m said...

to ravishingpeacock! mmg best sgt!! hehe!!

burgerdua said...

Thx komen Ini Vidiyo Saya. Saya lelaki dalam vidiyo tuh di Blog Hanis Zalikha. Thx support. :) http://www.facebook.com/pages/Aziz-Hazmi-Pages/262084222074

S y a m e e m said...

wah bergerdua...
ur cool la wat 'ini vidiyo saya' tuh... kelakar n cool habis! tahniah dude~!!