Saturday, May 9, 2009

praktical @ Ri-Yaz Heritage

many new things i have learn here at Ri-Yaz.. banyak kenangan suke n duke telah terlakar d tmpat ini... walau pon kenangan ini xseberapa ttp di hatiku sentiasa mengingati detik2 indah dan detik2 payah yg telah di lalui bersama2 teman sekerja + serumah......

ini jugak adalah 1st tyme aku ke negeri Terengganu Darul Iman.... wow mmg teruja la sbnrnyew... ahakz.. tp kne kawal diri coz kite i menumpang tmpt org so kne la berhati2 ble bercakap o bile melakukan sesuatu perkara tuh... hahahaha poyo jerk.... bak kate mak aku bile kat kandang kambing kne la mengembek, n ble masok kndg rimau kne la mengaum.... kne pandai2 la menyesuaikan diri.... aku igt lagi first day g dftar kt ryaz dh kne msok kije...
perghhh mmg trkejot kot... yela dh la smpai lewat n brg2 mmg bpak byk gilew.... ktowg terpakse jgk tempuhi cabaran tuh.... wah dh la tyme tu blan monsun... korg taw2 je la kan kalau dah bulan monson sure ade monsoon cup '08... perghhhh bertambah la tensyen... ahahaha hri2 kne msok pgi n blik lewat slme smggu lbih n that week mmg xckp rehat + melecet + home sick surely!!! hahaaha mmg kelako la coz aku ni xlalu nk makan..... pnat sgt kot.... blik2 teros bumm tdo....
mmg xdpt dilupakan... eh lupe lak nk bgtaw yg aku ni tlah ditempat kan di WESTERN kitchen!!!!mmg roecks habis.... staff kat kitchen ni mmg sempoi gler doe....

miZzNor,Erra Zabby2,Mimie Yogabba

hahahha.... tgok la gmbar kami.. mcm kumpulan nasyid... hua6.. mcm adek bradek pon ade... aku mmg teruja + bahagia la tyme ni...
lme gilew aku dok kat western kitchen coz Sous Chef tahan aku coz konon2nyew aku bgos la wat keja... hahahhaa angkat bakul naek sndri plak.... jgn marah ya geng!!! hahhaha.... 2 bulan aku dok kat kitchen ni n akhir nyew kami mencapai kate sepakat untok tukar department kitchen coz nk blaja sumthing bru for ourself n pengalaman tu pntg boh!! n i will tresure it always...
hikhikhik.. gewdik semacam jew...

Kehidupan Baru bermula pada 1 febuari 2009,

aku ditukarkan ke Asian Kitchen!!! yeay!!! aku dpt blaja bende bru n aku dapati asian kitchen adalah sgt bz pabila ade order and olso ble ade function... fuhhh mmg berpeloh ar weyh ble ade function yg pelik2 nieh... tp dlm mse yg sme aku ade la gak blaja bnde yg bru...
dlm kitchen ni ade 3 org HerO n stu org MamaQueen!!! huhuhu
chef Hakimi Lo, Chef Rozina and ,Abg hanizal n abg din!!! n ade lg 3 org trainee laen berjuang dlm untuk menyiapkan segala order n also segala tugasan yg telah diberi dgn penoh keikhlasan!!!
hahahahah.... mmg byk gilew nk kne wat... pg2 ble msok jew keja teros check brg2 ala carte... then wat mise-en-place... xpon masak utk staff..... tu lah rutin harian kami jika msok shift pagi!!! jikalau ptg plak kami akn check brg ala-carte jua n refill it back!!! kire utk preparation utk mlm ni la... kalu xwat mmg sakit la jwb nyew... mmg clunk carboat... ahhahah.......




3 comments:

Nurul Nadiah said...

seriusly cool...
xnmpk keliru pn....
hahahhahah

S y a m e e m said...

kelly-rhu bohhh....

fluffy pamelo said...

huhuhu..

rindu sume kt ri-yaz T-T

rindu berpoye2 time keje..

rindu tgk nad gduh dgn ahmad..

ak ingt lg syameem gduh dgn ahmad..smpi jtuh2..
hahaha..

seriously,rindu korg sume...huhuhu